Selecteer een pagina

De bougie van een Audi is een belangrijk onderdeel van de auto. Als onderdeel van het ontstekingssysteem van de motor zorgt de bougie er namelijk voor dat er met een elektrische vonk brandstof wordt ontstoken. Maar hoe werkt de bougie eigenlijk? En wanneer moet u de bougie in uw Audi vervangen?

Waaruit bestaat een bougie?

In grote lijnen valt de bougie te verdelen in drie onderdelen: de body van metaal, een centrale elektrode en een isolator. Er is geen vastgestelde levensduur die we aan uw Audi kunnen plakken. In de meeste gevallen moet er zo’n 50 duizend kilometer zijn afgelegd, voordat de bougie wordt vervangen. Hierin speelt een aantal aspecten een rol. Zo is de levensduur van uw bougie afhankelijk van het rijgedrag en het type Audi dat u heeft. Verder hangt het af van het materiaal van de bougie. Is de bougie van Platinum? Dat gaat ‘ie in de meeste gevallen tot wel 90 duizend kilometer mee.

De bougie vervangen

Er zijn verschillende indicatoren waaraan je kunt zien dat de bougie van jouw Audi aan vervanging toe is. Wanneer de motor niet meer goed loopt, hapert en/of stottert, is de kans aanwezig dat het probleem zich in de bougie bevindt. Heb je het vermoeden dat de bougie in jouw Audi niet meer helemaal naar behoren werkt? Wacht dan niet te lang en onderneem direct actie om grotere problemen te voorkomen. 

U kunt er in zo’n geval voor kiezen om de bougie te laten vervangen bij de garage, maar u kunt hem ook zelf vervangen. Het laten vervangen van de bougie kost doorgaans zo’n 100 tot 200 euro. Bent u op zoek naar een nieuwe of een tweedehands bougie? Bij Onderdelenzoeker.nl vraagt u zeer eenvoudig de geschikte bougie voor uw Audi aan. Wanneer u de bougie in huis heeft, kunt u deze, mits u enige ervaring of de juiste hulp heeft, zelf vervangen.

Audi bougie (en meer) aanvragen

Wanneer u op zoek bent naar een bougie voor uw Audi, bent u bij OnderdelenZoeker op de juiste plaats. Sterker nog: u kunt bij ons terecht voor vrijwel alle Audi onderdelen voor uw auto. Of u nu op zoek bent naar een bougie, een versnellingsbak een autoradio of een interieur voor uw Audi; met een aanvraag bij OnderdelenZoeker is de kans groot dat u deze binnen de kortste keren binnen heeft.
Deze aanvraag doet u bij ons zeer eenvoudig en snel. U voert online het aanvraagforumulier voor het gewenste onderdeel in en ontvangt hierna reactie van de bij ons aangesloten garage-  en sloopbedrijven. Denk er hierbij aan dat u altijd het goede model Audi invult, zodat u zeker weet dat de auto onderdelen geschikt zijn voor uw auto. Zit er een geschikt Audi onderdeel voor u bij? Dan wordt u direct in contact gebracht met de desbetreffende leverancier.