Katalysator: origineel en gebruikt

Op zoek naar een katalysator? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 28 bedrijven hebben Katalysator op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlKatalysator: origineel en gebruikt

Wat is een katalysator?

In de uitlaatgassen van een auto zitten allerlei stoffen die schadelijk zijn voor het milieu, zoals koolstofmonoxide (CO) dat bijdraagt aan de opwarming van de Aarde. Om de schade aan het milieu te beperken, zijn in de jaren negentig strengere milieueisen voor auto's ingevoerd. Zo is onder meer bepaald dat elke auto een zogeheten 'katalysator' moet kennen. Een katalysator zet de voor het milieu schadelijke stoffen die in uitlaatgassen zitten om in een andere stoffen die niet (of minder) schadelijk zijn voor onze leefomgeving, zoals koolstofdioxide (CO2). Een katalysator is zodoende geen filter van schadelijke stoffen, maar een auto-onderdeel dat deze schadelijke stoffen converteert in andere stoffen. Hiertoe worden edelmetalen gebruikt die, middels een chemische reactie, zorgen voor ontbinding van de moleculen van de schadelijke uitlaatgassen. Vervolgens verbinden deze moleculen zich met andere moleculen zodat een ander gas ontstaat dat niet milieuonvriendelijk is. Op deze manier wordt de milieubeschadiging door auto's verkleind, maar niet helemaal voorkomen. Ongeveer tien procent van de schadelijke stoffen worden namelijk niet succesvol omgezet, zodat deze alsnog in de buitenlucht terechtkomen.

Een katalysator vinden

Is de katalysator van uw auto stuk? Bij OnderdelenZoeker kunt u heel eenvoudig een nieuw exemplaar vinden. Heeft uw auto een Nederlands kenteken? Dan hoeft u slechts dit kenteken in te voeren, waarna OnderdelenZoeker automatisch kan nagaan welk soort auto u heeft. Wanneer u een niet-Nederlands kenteken heeft, dan zult u handmatig uw autotype moeten ingeven. Mogelijk moet u hiervoor de autopapieren er even bij pakken, het is namelijk belangrijk dat u niet alleen het bouwjaar en het merk, maar ook het model, het type en de uitvoering van uw auto ingeeft. Alleen op deze manier kan OnderdelenZoeker voor u een onderdeel vinden dat past bij uw auto. Vervolgens, voert u bij 'Onderdeel' het onderdeel in dat u zoekt, in dit geval dus 'katalysator'. Hier kunt u ook extra informatie typen of een foto uploaden. Maak bij twijfel gerust gebruik van deze mogelijkheid, hoe duidelijker het is waar u naar op zoek bent, des te beter kan OnderdelenZoeker u helpen. Als laatste stap, geeft u uw e-mailadres in en klikt u op 'Verder'. Vervolgens ontvangt u op dit e-mailadres van OnderdelenZoeker offertes van onderdelenleveranciers. De keus is vervolgens aan u welke offerte u accepteert. Het staat u ook vrij om geen enkele offerte te aanvaarden. Door offertes aan te vragen, verplicht u zich nergens toe. Kortom, de aanvraag is zowel gratis als vrijblijvend.

Alle 133 Katalysator onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van katalysator onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze katalysator onderdelen. Op dit moment vind je 133 katalysator onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Katalysator voorraadKatalysator onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 133 resultaten voor Katalysator onderdelen.

>> Alle Katalysator onderdelen bekijken