Originele nieuwe of gebruikte koplamp

Bent u op zoek naar een nieuwe of tweedehands koplamp voor uw auto? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar koplampen en andere nieuwe & gebruikte auto-onderdelen.

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlOriginele nieuwe of gebruikte koplamp

Een koplamp is een lamp die aan de voorkant van voertuigen zit gemonteerd en is voor de veiligheid een van de belangrijke auto onderdelen. Meest voorkomende voertuigen met koplampen zijn: auto's, vrachtwagens, motoren, bromfietsen en fietsen.

Hoe werkt een koplamp in de auto?

De lichtbron zorgt ervoor samen met een reflector in de koplamp dat het licht als een bundel uit de lamp komt. Zo wordt alleen de weg voor het voertuig verlicht. Bij dimlicht is het licht van de lichtbundel omlaag gericht. Op deze manier wordt de tegenligger niet verblind. Een koplamp heeft 2 belangrijke functies. De eerste functie ligt eigenlijk voor de hand: de koplampen verbeteren het zicht in het donker en overdag bij slecht weer. De andere functie is misschien iets minder voor de hand liggen maar minstens even belangrijk: de lichten van de koplamp vergroten de zichtbaarheid van de auto. Zo bent u beter zichtbaar voor anderen. Kortom, het voeren van lichten overdag bevorderd de verkeersveiligheid. Daarom is dagrijverlichting in veel Europese landen inmiddels ook verplicht.

Verschillende lichtkleuren van auto koplampen

Een koplamp geeft bijna altijd wit licht. In Frankrijk hebben echter veel auto's een lange tijd met gele lichten gereden. De normale gloeilamp wordt inmiddels bijna niet meer gebruikt en werd verdrongen door halogeenlampen. De veel gebruikte halogeenlamp wordt nu op zijn beurt ook langzaamaan verdrongen door de gasontladingslampen (denk aan Xenon verlichting) en led lampen. Deze lampen geven een extreem wit licht, vergelijkbaar met daglicht. Ze lijken een beetje blauw. De lampen werken meestal op een dynamo in combinatie met een loden accu of batterijen.

Koplamp in uw vervangen

Of u nou de koplamp van uw Peugeot 206, Opel Astra of van uw VW Golf 4 wilt vervangen, bij OnderdelenZoeker vindt u zeker de passende koplamp voor uw auto. Vul bovenstaand formulier in en vaak ontvangt u al binnen 15 minuten een eerste offerte voor een passende koplamp voor uw voertuig.

Een nieuwe of tweedehands koplamp aanvragen

Het is zomaar gebeurd: een kleine botsing, een paaltje over het hoofd gezien en de koplamp van uw auto is kapot. Of u wilt om een andere reden een koplamp kopen? Heeft u er ooit over tweedehands onderdelen nagedacht? Via OnderdelenZoeker vindt u snel en gemakkelijk alle nieuwe en tweedehands onderdelen voor uw auto. Wat u uiteindelijk ook kiest, alle onderdelen zijn altijd van originele kwaliteit.

Hoe vraagt u een nieuwe of gebruikte koplamp aan?

Om een aanvraag te plaatsen op OnderdelenZoeker, vult u in bovenstaand formulier als eerste uw kenteken in. Geen Nederlands kenteken of geen kenteken bij de hand? Dan kunt u merk, model en uitvoering van uw auto handmatig selecteren. Let er in dit geval wel op dat u de juiste selectie treft. Een klein verschil in uitvoering kan in sommige gevallen al betekenen dat een onderdeel niet meer past.

Geef daarna aan dat u een koplamp zoekt en omschrijf deze nader als u verwacht dat er onduidelijkheden zouden kunnen ontstaan. Voeg eventueel ook nog een foto toe. Als laatste vult u uw e-mailadres in en plaatst u uw aanvraag gratis en vrijblijvend. Op dit moment is uw aanvraag zichtbaar voor al onze partners die direct voor u op zoek gaan naar de juiste koplampen. Grote kans dat u al binnen een kwartier een bericht ontvangt dat een koplamp voor uw auto gevonden is.

Ontvang meerdere nieuwe of tweedehands koplamp offertes

Als u meerdere offertes heeft ontvangen, is de keuze aan u met welke aanbieder u in zee gaat. U bent echter tot niets verplicht. Met elkaar spreekt u de prijs en de leveringsvoorwaarden af. In de meeste gevallen kunt u de onderdelen direct zelf komen ophalen. Sommige aanbieders willen deze ook opsturen.