Airbag tweedehands of nieuw

Airbab voor uw auto nodig? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Met maar één aanvraag doorzoekt u tegelijkertijd de voorraden van 100+ demontagebedrijven. En vaak heeft u binnen 15 min al antwoord. Probeer het eens.

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 45 bedrijven hebben Airbags op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlAirbag tweedehands of nieuw

Airbag is de afkorting van Automotive Inflatable Restraint Bag. Een airbag wordt ook wel veiligheidskussen, luchtkussen, plofkussen of plofzak genoemd. Hij is een beschermend kussen wat vooral in auto's zit en is daarom op het gebied van veiligheid een van de belangrijkste auto onderdelen.

Zodra u een ongeluk met de auto krijgt, wordt de airbag opgeblazen om enige letsel aan hoofd en dergelijke te voorkomen. Een airbag is geen vervanging voor de autogordel! Als deze niet wordt gedragen tijdens een ongeluk kan de airbag het letsel zelfs vergroten.

Hoe zit een airbag systeem in elkaar?

Een airbag systeem bestaat uit verschillende onderdelen. Een computer die zit aangesloten aan sensors (voelers) en actuators (doeners). Er zitten 3 verschillende soorten sensors in een auto: vertragingssensors, druksensors en sensors voor zitplaatsherkenning. De twee soorten actuators zijn de airbags en de gordelspanners.

Hoe werkt een airbag?

Tijdens een rit is de computer constant bezig met berekeningen te maken. Aan de waarde die de computer d.m.v. de sensors meet, wordt er bepaald of het om een ongeluk gaat of dat er bijvoorbeeld ergens over heen wordt gereden. De grenswaarde in de computer is bepalend voor de activering van de airbags. Bij nieuwere auto's wordt ook bepaald welke airbags geactiveerd moeten worden en met hoeveel kracht.

Opblazen van een airbag

Het opblazen van een airbag moet na activering zeer snel gebeuren. Dit wordt gedaan d.m.v. een zeer explosieve stof te laten reageren. De stof wordt door een klein gloei element ontstoken. De gassen die vrij komen door de explosie vullen de airbag zeer snel. Bij de modernere auto's communiceert de computer van de airbags ook met de andere computers in de auto. Zodra de computer besluit om de airbags te activeren, wordt er naar de andere computers ook een signaal afgegeven. Om veiligheidsredenen geven deze computers ook een aantal signalen af. Bijvoorbeeld: De portieren van het slot (comfortregelapparaat) – Motor uit (motorregelapparaat) – Waarschuwinglichten en claxon aan (boordnetregelapparaat).

Een airbag aanvragen

Bij OnderdelenZoeker is het heel makkelijk om een airbag aan te vragen. Voer als eerste uw kenteken in bovenstaand formulier in. Als u het kenteken niet weet of uw auto een niet-Nederlands kenteken heeft, kunt u merk, model en uitvoering van uw auto ook handmatig selecteren. Let er wel op dat u het juiste model en de goede uitvoering kiest. Alleen dan kunt u er zeker van uit gaan dat de aangevraagde onderdelen daadwerkelijk passen.

Hoe vraagt u een nieuwe of tweedehands airbag aan?

Vul nu het onderdeel in dat u zoekt, in dit geval dus "airbag". Voeg er eventueel ook een foto toe of geef een duidelijke beschrijving zodat er geen twijfels kunnen ontstaan welk onderdeel u precies zoekt.

Als laatste vult u uw e-mailadres in. Op deze manier kunnen wij u de offertes toesturen. Zodra u het formulier verzonden heeft, is het zichtbaar voor alle aangesloten autosloperijen, demontagebedrijven en andere onderdelenleveranciers. Houd uw e-mail goed in de gaten want vaak ontvangt u al binnen 15 min de eerste offertes.

De keuze is vervolgens aan u. Kies de offerte die het beste bij uw auto en uw situatie past. Spreekt geen van de ontvangen offertes u aan? Uw aanvraag is vrijblijvend en gratis. U bent dus niet verplicht om een onderdeel af te nemen.

Uitsluitend voor aanvragen

Wij beloven u dat wij uw e-mailadres uitsluitend gebruiken om u op de hoogte te stellen van nieuwe aanbiedingen en offertes. Wij gaan uw e-mail niet doorverkopen aan derden. U hoeft van ons geen spam te vrezen.

Alle 1379 Airbags onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van airbags onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze airbags onderdelen. Op dit moment vind je 1379 airbags onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Airbags voorraadAirbags onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 1379 resultaten voor Airbags onderdelen.

>> Alle Airbags onderdelen bekijken