Bumper

Bumper voor uw auto nodig? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe en gebruikte auto-onderdelen.

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw email

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlBumper

De bumpers van een auto zijn meestal het voorste en het achterste deel. De voorbumper zit onder de gril en de motorkap. De achterbumper zit onder achterklep. Bij ouder modellen is het mogelijk dat het achterlicht en de richtingaanwijzer geïntegreerd zijn in de achterbumper.

De bumper toen en nu

De bumper is oorspronkelijk ontworpen om klappen bij een botsing op te vangen. Dat is de reden waarom ze vaak van metaal gemaakt waren. De naam komt van het engelse woord 'bump' wat zoveel als 'botsen' betekent. In de jaren 70 van de vorige eeuw kwam men met kunststof varianten van bumper. Tegenwoordig wordt de bumper optisch steeds meer een geheel met de carrosserie. Vaak zijn ze nu meegespoten in de kleur van de auto. Het nadeel daarvan is natuurlijk dat je daardoor veel sneller beschadigingen oploopt aan de bumper. Al bij een kleine tik kan het plastic van de bumper scheuren.

Een nieuwe of gebruikte bumper

Vaak kunnen kleine scheurtjes in het plastic gelast worden. Dit is vaak goedkoper dan een nieuwe bumper. Als echter toch een nieuwe bumper nodig is, dan kan deze nieuw of tweedehands gekocht worden. Een bumper is niet het duurste auto-onderdeel. Het laten spuiten van de bumper in de kleur van de auto is echter een ander verhaal. Hier zijn wel degelijk hoge kosten aan verbonden.

Een bumper aanvragen

Een bumper via OnderdelenZoeker aan te vragen, is makkelijker dan u denkt. Voer eerst uw kenteken in of selecteer handmatig uw auto. Belangrijk is wel dat duidelijk is om welk auto het precies gaat. Anders kan het gebeuren dat de aangevraagde onderdelen toch niet (goed) op uw auto passen. Daarna vult u in dat u op zoek bent naar een bumper. Beschrijf deze zo precies mogelijk, bijvoorbeeld of het om een voor- of achterbumper gaat, van plastic of metaal etc. Als laatste laat u uw NAW gegevens achter. Zodra u namelijk op "Aanvraag plaatsen" klikt, wordt uw aanvraag direct zichtbaar voor alle aangesloten demontagebedrijven en sloperijen. Zij gaan op zoek naar een passenden bumper of andere auto-onderdelen die uw aangevraagd heeft. Als het passende onderdeel gevonden is, nemen zij contact op met u. Ontvangt u meer dan één offerte? Dan is de keuze aan u waar en tegen welke prijs u de bumper afneemt.

 

Alle 104032 onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van auto onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze auto onderdelen. Op dit moment vind je 104032 auto onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Auto-onderdelen voorraadAuto onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 104032 resultaten voor auto onderdelen.

>> Alle auto onderdelen bekijken