Differentieel: origineel en gebruikt

Op zoek naar een differentieel? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 35 bedrijven hebben Differentieel op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlDifferentieel: origineel en gebruikt

Wat is een differentieel?

Wanneer een auto een bocht neemt, dan maken de wielen aan de buitenkant van de bocht meer omwentelingen dan de wielen aan de binnenkant. Wordt bijvoorbeeld een bocht naar rechts genomen, dan draaien de linkerwielen sneller dan de rechterwielen. Dit verschil in omwentelingssnelheid wordt mogelijk gemaakt door een auto-onderdeel dat het 'differentieel' of ook wel 'cardan' wordt genoemd. De meeste auto's hebben voorwielaandrijving, in welk geval het differentieel in de versnellingsbak is ingebouwd. Heeft de auto daarentegen achterwielaandrijving, dan is het cardan gemonteerd aan de twee aandrijfassen die zich tussen de achterwielen van de auto bevinden. In dit geval wordt het cardan middels een tussenas verbonden met de aan de voorkant van de auto geplaatste versnellingsbak. De twee belangrijkste onderdelen van een cardan zijn het kroonwiel en het pignonwiel. Het pignonwiel is relatief klein en is verbonden aan de tussenas en het aanzienlijk grotere kroonwiel. Deze twee wielen moeten precies goed op elkaar afgestemd zijn, zodat het cardan daadwerkelijk naar behoren functioneert en een zo lang mogelijke levensduur kent. 

Een differentieel vinden

Zoekt u een differentieel voor uw auto? OnderdelenZoeker maakt deze zoektocht voor u een stuk eenvoudiger. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen, is het invullen van uw kenteken, de naam van het onderdeel dat u zoekt (in dit geval 'differentieel') en uw e-mailadres. Aan de hand van het door u ingevulde kenteken, kan OnderdelenZoeker bepalen welk type auto u heeft. Mocht u geen Nederlands kenteken hebben, dan zult u zelf moeten invullen welke auto u heeft. Dit kan heel eenvoudig in vijf korte stappen waarbij elke stap een handzaam drop-down menu kent, zodat u slechts hoeft te klikken op het bouwjaar, het merk, het model, het type en de uitvoering dat voor uw auto geldt. Indien u nog wat extra gegevens over het differentieel dat u zoekt wilt meegeven, dan kunt u dit doen door van het veld 'Extra info' gebruik te maken. Dit is overigens niet verplicht. Indien gewenst, kunt u hier ook eenvoudig een afbeelding of foto uploaden. Vervolgens worden de door OnderdelenZoeker verzamelde offertes gestuurd naar het door u ingevulde e-mailadres. U kunt deze offertes met elkaar vergelijken en vervolgens kiezen welke van de voorstellen u wilt accepteren. Wilt u geen van de offertes aanvaarden? Ook dit is geen probleem. De aanvraag van de offertes verplicht u namelijk nergens toe. Behalve geheel vrijblijvend, worden de offertes ook volledig kostenvrij naar uw e-mailadres toegestuurd.

Alle 166 Differentieel onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van differentieel onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze differentieel onderdelen. Op dit moment vind je 166 differentieel onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Differentieel voorraadDifferentieel onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 166 resultaten voor Differentieel onderdelen.

>> Alle Differentieel onderdelen bekijken