inlaatspruitstuk: origineel en gebruikt

Op zoek naar een inlaatspruitstuk? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw email

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

 • Gratis onderdelen zoeken
 • 172 Bedrijven staan voor u klaar
 • Vergelijk offertes van bedrijven
 • Eenvoudig via kenteken zoeken

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

9119 Klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlinlaatspruitstuk: origineel en gebruikt

Wat is een inlaatspruitstuk?

In de motor van een auto wordt de brandstof waarop de motor draait verbrandt. Voor deze verbranding is behalve de brandstof zelf ook lucht (zuurstof) nodig. Het inlaatspruitstuk van een auto bestaat uit verschillende buizen, vaak niet van metaal maar van kunststof gemaakt, die het mengsel van brandstof en lucht naar de motor geleiden. Specifiek, lopen de buizen van de luchtfilter, waar zij met een aanzuigbuis op verbonden zijn, naar de verschillende cilinders van de motor. Bij auto's die op diesel rijden, kennen de inlaatspruitstukken soms ook wervelkleppen. Dankzij deze kleppen heeft de lucht ook bij een laag toerental voldoende werveling om voor een optimaal mengsel van lucht en brandstof te zorgen. De ideale verhouding tussen beide is ongeveer 1 kilogram benzine per 14,7 kilogram lucht. Zonder deze kleppen, kan bij een laag toerental het aandeel van de benzine te groot worden. Hierdoor verloopt de verbranding van de benzine moeizaam. De auto verbruikt dan te veel benzine terwijl tegelijkertijd het vermogen van de motor afneemt. Soms leidt dit ook tot roetuitstoot. 

Een inlaatspruitstuk vinden

Zoekt u een inlaatspruitstuk voor uw auto? Met OnderdelenZoeker kunt u heel eenvoudig een voor uw auto geschikt exemplaar vinden. Door slechts uw autokenteken in te vullen, wordt het bouwjaar, het merk, het model, het type en de uitvoering van uw auto achterhaald. Mocht u geen Nederlandse autokenteken hebben, dan zult u deze gegevens zelf moeten ingeven. Hiertoe kunt u gebruikmaken van de handige menu's van OnderdelenZoeker. Vervolgens, vult u bij het veld 'Onderdeel' in dat u op zoek bent naar een 'inlaatspruitstuk'. Mocht u nog aanvullende gegevens hebben over het inlaatspruitstuk dat u zoekt, dan kunt u deze gegevens invullen bij het veld 'Extra info'. Een afbeelding of foto uploaden is hier eveneens eenvoudig mogelijk. Als laatste stap, dient u uw e-mailadres in te vullen. OnderdelenZoeker gebruikt dit e-mailadres om u de offertes van de verschillende partners, demontagebedrijven en andere leveranciers van auto-onderdelen, toe te sturen. Vervolgens wordt u alle tijd geboden om deze offertes door te nemen en met elkaar te vergelijken. U kunt één (of meerdere) van deze offertes aanvaarden, maar hier bent u niet toe verplicht. Kortom, de aanvraag van offertes is bij OnderdelenZoeker geheel vrijblijvend. Voor de aanvraag worden u ook geen kosten in rekening gebracht, dus deze is ook volledig kostenvrij.

 • inlaatspruitstuk voor een Ford Focus Wagon 1.6-16V Trend
 • inlaatspruitstuk voor een Volkswagen Golf 1.6-16V FSI
 • inlaatspruitstuk - 03P-129 711 C of 03P129 711 D voor een Skoda Fabia 1.2 TDI Ambition
 • inlaatspruitstuk voor een MüZ Tour Skorpion Traveller
 • inlaatspruitstuk voor een Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Comfortline Business
 • inlaatspruitstuk - motorcode 646963 voor een Mercedes C-klasse Combi 220 CDI Avantgarde
 • inlaatspruitstuk - Met wervelkleppen. Daarnaast eventueel artikelnr: 11618507239 voor een BMW 3-serie 320d High Executive
 • inlaatspruitstuk voor een Audi A4 1.8 TFSI Pro Line Business
 • inlaatspruitstuk voor een Suzuki Gsxr 750w
 • inlaatspruitstuk voor een Ford Focus C-Max 1.8-16V Trend