Lambdasonde: origineel en gebruikt

Op zoek naar een lambdasonde? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 27 bedrijven hebben Lambdasonde op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlLambdasonde: origineel en gebruikt

Wat is een lambdasonde?

In de motor van een auto bevindt zich zowel zuurstof als brandstof. Voor een effectieve verbranding is het belangrijk dat de verhouding tussen beide stoffen optimaal is. Dit is het geval bij één kilogram benzine per 14,7 kilogram lucht. Om deze verhouding te reguleren, is bij een benzineauto in de auto een zogeheten 'lambdasonde' gemonteerd die het zuurstofgehalte van de uitlaatgassen meet. De door deze sensor verzamelde gegevens worden vervolgens verstuurd naar het motorregelsysteem. Op basis hiervan kan het systeem bepalen of de verhouding tussen zuurstof en brandstof in de motor ideaal is of niet. Is de verhouding niet optimaal, dan wordt de inspuittijd van de injectoren aangepast. Modernere auto's hebben ook een lambdasonde na de katalysator. Deze sensor, veelal sprongsensor genaamd, controleert of de katalysator van een auto goed functioneert. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal het motorstoringslampje gaan branden. 

Een lambdasonde vinden

Met OnderdelenZoeker kunt u eenvoudig een nieuwe lambdasonde voor uw auto vinden. Dit gaat in slechts drie snelle stappen: het invullen van uw kenteken, het invoeren van het onderdeel dat u nodig heeft (in dit geval 'lambdasonde') en het achterlaten van het e-mailadres waarop OnderdelenZoeker u de offertes voor het onderdeel kan toesturen. Let erop dat het invullen van het kenteken alleen functioneert met Nederlandse autokentekens. Heeft u een buitenlands kenteken? Ook dan kunt u van OnderdelenZoeker gebruikmaken, maar dan zult u wel zelf uw auto moeten selecteren. Dit kan snel en eenvoudig met de handige menu's waarin u het bouwjaar, het merk, het model, het type en de uitvoering van uw auto invult. Het is belangrijk dat deze gegevens correct worden ingevuld zodat lambdasondes kunnen worden gevonden die passen bij uw specifieke auto. Wilt u nog wat aanvullende informatie doorgeven over de lambdasonde die u zoekt? Gebruik dan het veld 'Extra info'. Dit is een optioneel invulveld, u kunt dit veld dus ook leeg laten. Rechts naast dit veld vindt u een oranje knop waarmee u ook een foto kunt uploaden. Nadat u alle gegevens heeft ingevuld, wordt uw aanvraag verwerkt en stuurt OnderdelenZoeker u offertes toe van verschillende leveranciers van auto-onderdelen. U kunt vervolgens de prijzen en overige informatie in deze offertes met elkaar vergelijken. De aanvraag van offertes is bij OnderdelenZoeker geheel vrijblijvend. U bent dus niet verplicht om één van de aangeboden offertes te accepteren. Daarnaast zijn er ook geen kosten aan deze aanvraag verbonden. Van OnderdelenZoeker gebruikmaken is dus helemaal gratis.

Alle 526 Lambdasonde onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van lambdasonde onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze lambdasonde onderdelen. Op dit moment vind je 526 lambdasonde onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Lambdasonde voorraadLambdasonde onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 526 resultaten voor Lambdasonde onderdelen.

>> Alle Lambdasonde onderdelen bekijken