Originele nieuwe of gebruikte luchtmassameter

Luchtmassameter voor uw auto nodig? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Zodra het gezochte onderdeel gevonden is, ontvangt u een offerte. Vaak al binnen 15 minuten.

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

 • Gratis onderdelen zoeken
 • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
 • Vergelijk offertes van bedrijven
 • Eenvoudig via kenteken zoeken
 • 37 bedrijven hebben Luchtmassameter op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlOriginele nieuwe of gebruikte luchtmassameter

De luchtmassameter is een sensor die de aangezogen hoeveelheid lucht meet. Een andere naam hiervoor is dan ook wel luchthoeveelheidsmeter. Bij deze sensor hoort een luchttemeratuursensor. Om de juiste verbranding te krijgen, moet bekend zijn hoeveel lucht en van welke temperatuur de verbrandingskamer in gaat. Een klein foutje in de sensor van de luchtmassameter heeft al grote gevolgen voor de regeling in het motormanagementsysteem.

De regeling vindt plaats op:

 • Hoeveelheid ingespoten benzine of diesel
 • Het moment van ontsteking
 • Actiefkoolstofklep
 • Stationair toerental

De werking van de luchtmassameter

De hoeveelheid lucht die door de luchtmassameter gaat, wordt gemeten doordat er platina hittedraad zit in de aangezogen luchtstroom. Die hittedraad zit vast aan een elektronische regeling die samen met het signaal van de luchttemperatuursensor een signaalspanning uitgeeft. De hittedraad wordt verwarmd door stroom. Hoe groter de luchtstroom hoe meer de hittedraad wordt afgekoelt. Door deze afkoeling heeft de hittedraad een hogere weerstand. Deze verandering wordt door de elektronica van deze sensor waargenomen en daarna neemt de spanning op de hittedraad toe. Vervolgens gaat er een hogere stroom door de hittedraad. Hogere stroom door de hittedraad geeft een hogere deelspanning en dus een hogere signaalspanning.

Sensor spanningen

De voedingsspanning op deze sensor is 12 volt. Het signaal van deze sensor is meestal (hangt af van het merk en het type):

 • Contact aan, geen luchtstroom: 0,2 - 1,5 volt.
 • Stationair draaiende motor: 1,5 - 3,0 volt.

Wanneer moet de luchtmassameter vervangen worden?

Een defect aan de luchtmassameter van uw auto merkt u vaak het eerst bij hogere belasting. De luchtmassameter is een onderdeel wat relatief vaak kapot gaat, omdat het zo gevoelig is. Het kan bijvoorbeeld slecht tegen vocht. Is het luchtfilter om een of andere reden vochtig? Dan moet deze vervangen worden. Ook kan de platina draad vuil raken, waardoor de meting incorrect wordt. Schoonmaken schijnt te kunnen maar het resultaat is vaak niet om over naar huis te schrijven. Het beste bestelt u een andere exemplaar en vervangt u de luchtmassameter.

Luchtmassameter aanvragen

Waarschijnlijk leest u dit omdat u een luchtmassameter voor uw auto nodig heeft. Al eens nagedacht om tweedehands onderdelen te gaan gebruiken? Via OnderdelenZoeker vindt u snel en gemakkelijk alle nieuwe en tweedehands onderdelen voor uw auto. Wat u uiteindelijk ook kiest, alle onderdelen zijn in ieder geval van originele kwaliteit.

Om een aanvraag te plaatsen op OnderdelenZoeker, vult u in bovenstaand formulier als eerste uw kenteken in. Geen Nederlands kenteken of geen kenteken bij de hand? Dan kunt u merk, model en uitvoering van uw auto handmatig selecteren. Let er in dit geval wel op dat u de juiste selectie treft. Een klein verschil in uitvoering kan in sommige gevallen al betekenen dat een onderdeel niet meer past.

Geef daarna aan dat u een luchtmassameter zoekt en omschrijf deze nader als u verwacht dat er onduidelijkheden zouden kunnen ontstaan. Voeg eventueel ook nog een foto toe. Als laatste vult u uw e-mailadres in en plaatst u uw aanvraag gratis en vrijblijvend. Op dit moment is uw aanvraag zichtbaar voor al onze partners die direct voor u op zoek gaan naar de juiste onderdelen. Grote kans dat u al binnen een kwartier een bericht ontvangt dat een luchtmassameter voor uw auto gevonden is.

Als u meerdere offertes ontvangt, kunt u zelf kiezen met welke aanbieder u de deal sluit U bent echter tot niets verplicht. Met elkaar spreekt u de prijs en de leveringsvoorwaarden af. In de meeste gevallen kunt u de onderdelen direct zelf komen ophalen. Sommige aanbieders willen deze ook opsturen.

Alle 423 Luchtmassameter onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van luchtmassameter onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze luchtmassameter onderdelen. Op dit moment vind je 423 luchtmassameter onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Luchtmassameter voorraadLuchtmassameter onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 423 resultaten voor Luchtmassameter onderdelen.

>> Alle Luchtmassameter onderdelen bekijken