Nokkenas: origineel en gebruikt

Op zoek naar een nokkenas? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 10 bedrijven hebben Nokkenas op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlNokkenas: origineel en gebruikt

Wat is de nokkenas?

Het is een uit staal gefreesde volle staaf met een aantal excentrische "nokken" die zich bovenaan het motorgedeelte bevindt. Deze nokken drukken op de klepstangen van de inlaat en uitlaatkleppen of "valves". Het onderdeel ligt in glijlagers en is door middel van een distributieriem verbonden met de krukas. Bij sommige modellen bedient één enkele nokkenas zowel inlaat- als uitlaatkleppen, terwijl sportieve en krachtigere motoren dubbele bovenliggende nokkenassen hebben. 

De ziel van de motor

Om een benzine- of dieselmotor te laten werken, moeten een aantal zuigers door ontbranding, bij diesels of door ontploffing, bij benzinemotoren op en neer bewogen worden. Deze krachtontwikkeling gebeurt in de cilinders en om dit te bewerkstelligen wordt er op het exacte moment brandstof ingespoten of aangezogen, gebeurt de compressie op het juiste ogenblik en worden de uitlaatgassen precies op tijd uitgestoten. De nokkenas zorgt met een draaiende beweging, synchroon aan de krukas, voor het openen en sluiten van de brandstof- en uitlaatkleppen net op het moment dat de zuigers in de correcte positie zijn.

Onderdelenzoeker.nl

Bent u op zoek naar dit of andere onderdelen voor de herstelling van uw wagen, dan kunnen wij u helpen met het vergemakkelijken van deze zoektocht.
Onderdelenzoeker.nl verzamelt voor u de gegevens van meer dan 170 autosloperijen en zorgt niet alleen voor het juiste stuk, maar ook vergelijkt ook de prijzen voor u.
Hoe gaat u te werk? Surf naar onze website. Daar zal u gevraagd worden om merk, bouwjaar, type en andere relevante informatie van uw auto in te geven. U laat ons weten welk onderdeel u precies nodig heeft en wij doen de rest. U kan, na een korte zoektocht, de verschillende offertes met elkaar vergelijken. De zoekactie is vrijblijvend en gratis. Onze service werd al door meer dan 5000 klanten beoordeeld en wij halen hierbij een fantastische 8.5 op 10.

Alle 49 Nokkenas onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van nokkenas onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze nokkenas onderdelen. Op dit moment vind je 49 nokkenas onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Nokkenas voorraadNokkenas onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 49 resultaten voor Nokkenas onderdelen.

>> Alle Nokkenas onderdelen bekijken