Nieuw of tweedehands reservewiel voor uw auto

Bent u op zoek naar een reservewiel voor uw auto? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen bij meer dan 300 aanbieders.

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 21 bedrijven hebben Reservewiel op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlNieuw of tweedehands reservewiel voor uw auto

Reservewiel kopen: snel en gemakkelijk

Er zijn steeds meer auto’s die niet over een reservewiel beschikken. Dat komt omdat het gewicht bespaart en dat heeft een gunstig effect op het brandstofverbruik. Het levert echter problemen op als u onderweg bent en een band lek rijdt. Het is dan niet mogelijk om de krik te pakken en zelf snel even de band te verwisselen. Dat is altijd vervelend en helemaal als u onderweg bent om van een vakantie te genieten. Daarom is het verstandig om wel over een reservewiel te beschikken. Dat bespaart namelijk veel tijd, want u hoeft dan niet op een pechdienst te wachten. 

Tweedehands reservewiel als thuiskomer

Een van de kenmerken van een gebruikt reservewiel is dat deze bedoeld is als thuiskomer. Een reserveband is doorgaans geen band die bedoeld is om in de toekomst mee door te blijven rijden. Een reserveband is ontwikkeld om na een lekke band op een veilige en snelle manier de weg te vervolgen. De band is dan ook wat smaller uitgevoerd en voor noodsituaties bedoeld. Bijvoorbeeld om thuis te komen of naar de plek van bestemming te rijden. 

Dat de band smaller is uitgevoerd, heeft onder meer te maken met de ruimtebesparing. Doorgaans bevindt een reserveband zich onder een luik in de kofferbak of langs de zijkant van de auto. Een gewone uitvoering neemt meer ruimte in beslag en past in dat geval niet in de betreffende ruimte. Het is zowel mogelijk om een tweedehands reservewiel te kopen als een nieuw exemplaar. 

Reservewiel verplicht?

Het is in Nederland net als in België, Frankrijk en in Duitsland niet verplicht om een reserveband in de auto te hebben. Er zijn echter wel een aantal landen waarin een reservewiel verplicht kan zijn. Bijvoorbeeld in Spanje. Gaat u binnenkort met de auto naar Spanje? In dat geval is het zeker aan te raden om er één mee te nemen. 

Het is in plaats van een reserveband of thuiskomertje ook toegestaan om in Spanje over een bandenreparatieset te beschikken. Het verwisselen van een band gaat echter sneller dan een band repareren. Daarom verdient een band op reserve uiteraard de voorkeur. Heeft u een auto met run-flat tires of vergelijkbare banden? In dat geval geldt in Spanje voorgaande verplichting niet.

Zo koopt u gemakkelijk een reservewiel

Het kopen van nieuwe of gebruikte reservewielen is heel gemakkelijk via OnderdelenZoeker.nl. Er zijn bij dit platform ruim 100 autosloperijen, demontagebedrijven, onderdelenleveranciers en garagebedrijven aangesloten. Maak eenvoudig gebruik van het simpele aanvraagsysteem. 

Uw aanvraag komt automatisch bij alle aangesloten partijen terecht. Binnen een kwartier na het verzenden van uw aanvraag voor een reservewiel komt de eerste offerte vaak al binnen. Het voordeel is bovendien dat u op deze manier voor een voordelige prijs een reserveband koopt. U zit na het versturen van de aanvraag overigens helemaal nergens aan vast. Alle offertes komen met een vrijblijvend karakter uw kant op. 

Vrijblijvende offerte voor uw reservewiel

Vul uw kenteken in net als de uitvoering van uw auto en uw e-mailadres. Dat is alles wat nodig is om een reservewiel te kopen. Of bekijk rechtstreeks de online voorraad bij leveranciers.

 

Alle 97 Reservewiel onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van reservewiel onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze reservewiel onderdelen. Op dit moment vind je 97 reservewiel onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Reservewiel voorraadReservewiel onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 97 resultaten voor Reservewiel onderdelen.

>> Alle Reservewiel onderdelen bekijken