Spruitstuk: origineel en gebruikt

Op zoek naar een spruitstuk? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlSpruitstuk: origineel en gebruikt

Wat is een spruitstuk?

Een spruitstuk is een motoronderdeel bestaande uit verschillende buizen die het vervoer van gassen en stoffen naar en van de motor van een auto regelen. Zo zijn er spruitstukken die voor de invoer van het mengsel van lucht en brandstof naar de motor zorgen. Dit worden de inlaatspruitstukken genoemd. De buizen van een inlaatspruitstuk zijn zorgvuldig afgewerkt zodat zij de binnenstromende lucht met zo min mogelijk weerstand kunnen geleiden. Daarnaast is het van belang dat de aangevoerde lucht zo koel mogelijk is, aangezien koude lucht meer zuurstof bevat per kubieke centimeter dan warme lucht. Deze extra zuurstof komt de verbranding van de brandstof in de automotor ten goede. Een typisch inlaatspruitstuk is gemaakt van kunststof, maar er zijn ook auto's met metalen spruitstukken. Naast inlaatspruitstukken kent een auto ook spruitstukken die ervoor zorgen dat de uitlaatgassen van de verschillende motorcilinders samenkomen en worden geleid naar, uiteindelijk, de uitlaatpijp. Dit worden de uitlaatspruitstukken genoemd. Deze spruitstukken moeten een vorm en maat hebben die aansluit bij de ontstekingsvolgorde van de cilindermotor. Is dit niet het geval, dan zullen de uitlaatgassen niet soepel naar buiten stromen. 

Een spruitstuk vinden

Zoekt u een spruitstuk voor uw auto? OnderdelenZoeker kan uw zoektocht een stuk eenvoudiger maken. OnderdelenZoeker is een intermediair tussen vele leveranciers van auto-onderdelen aan de ene kant en mensen die auto-onderdelen zoeken aan de andere kant. Door het brede netwerk van onderdelenleveranciers, kan OnderdelenZoeker u offertes aanbieden van onderdelen die exact bij uw auto passen. Hiertoe hoeft u slechts uw Nederlandse autokenteken in te voeren. OnderdelenZoeker achterhaalt dan automatisch wat voor type auto u heeft. Heeft uw auto geen Nederlandse kenteken, dan maakt u gebruik van de handige menu's waarin u het bouwjaar, het merk, het model, het type en de uitvoering van uw auto met weinig moeite kunt aanklikken. Bij 'Onderdeel' vult u vervolgens 'spruitstuk' in. Bij het veld 'Extra info' kunt u ook aanvullende informatie achterlaten over het spruitstuk dat u zoekt. Hier wordt u ook de mogelijkheid geboden om een foto of afbeelding te uploaden. Tot slot, vult u nog uw e-mailadres in. Op dit e-mailadres zal OnderdelenZoeker u de verschillende offertes toesturen. U kunt één van deze offertes aanvaarden, maar u bent hier niet toe verplicht. Alleen wanneer u één van de offertes accepteert, wordt overgegaan tot aankoop. Het aanvragen van deze offertes is dus behalve gratis ook geheel vrijblijvend.

Alle 122305 onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van auto onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze auto onderdelen. Op dit moment vind je 122305 auto onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Auto-onderdelen voorraadAuto onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 122305 resultaten voor auto onderdelen.

>> Alle auto onderdelen bekijken