Standkachel: origineel en gebruikt

Op zoek naar een standkachel? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 20 bedrijven hebben Standkachel op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlStandkachel: origineel en gebruikt

Wat is een standkachel?

Een standkachel kan een auto verwarmen zonder dat de motor in werking is. Hij wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Op de eerste plaats zijn ze bestemd voor het verwarmen van mobiele ruimtes zoals auto’s, caravans, campers,bussen, vrachtauto’s enz. 

Hoofdlijnen van de toepassingen

Ze worden gebruikt voor de verwarming van binnenruimtes wanneer er niet wordt gereden. Ook worden ze gebruikt als een extra bijverwarming in bijvoorbeeld bussen, die comfortabel moeten zijn, in verband met het vervoeren van personen. In auto’s worden ze vaak gebruikt als een voorverwarming en het ontdooien van de ruiten. Dit wordt vooral toegepast in auto’s en campers. Standkachels gebruiken in een auto gewoon de autobrandstof. Het is vooral in de winter vaak nodig dat de autoruiten ijsvrij worden gemaakt. Wanneer dat is gebeurd dan heeft men vaak nog een probleem. Wanneer je gaat rijden, zal de autoruit vaak weer bevriezn. Soms bevriezen de autoruiten net zo snel aan de binnen- als buitenkant. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. In dergelijke situaties zijn standkachels een uitkomst omdat het niet altijd mogelijk is om een auto in een garage te plaatsen.

Soorten standkachels

Standkachels zijn in 2 verschillende principes verkrijgbaar. Er zijn namelijk de luchtverwarmer en de koelwaterverwarmer. De laatste doet twee zaken in een keer. Hij verwarmt de motor in een gewenste tijd en verwarmt gelijktijdig het voertuig binnen. Hierdoor zal het ijskrabben niet meer nodig zijn. U kunt uw reis in een voorverwarmde auto aanvangen.

Ook tijdens de zomermaanden kunnen standkachels nuttig zijn. De hete lucht die in de auto aanwezig is kan door een extra schakeling, samen met de standaard bediening, ervoor zorgen dat het snel uit het voertuig wordt weggeblazen. Dat geeft een koelend effect.

Werking

Standkachels, die zeer compact zijn gebouwd, kunnen worden onderveeld in lucht- en koelwaterverwarmers. De koelwaterverwarmers bestaan uit een kleine brander die de brandstof uit de auto daarvoor gebruikt. Hij zal het koelwater verwarmen. Deze wordt door middel van een pomp door de motor gestuurd. Zodra het koelwater de juiste temperatuur heeft bereikt wordt de aanjager in de cabine geactiveerd. Dan wordt er warme lucht in het voertuig geblazen. Ook al vriest het erg hard, de standkachels hebben slechts 30 minuten nodig om de motor tot 70 graden Cesius te verwarmen. U moet wel zorgen dat u een goede heeft die geschikt is voor uw auto. Gemiddeld zal hij ongeveer een halve liter per uur verbruiken. Als hij uit is koelt het snel af.

De luchtverwarmer

Zal alleen de lucht verwarmen. Hij kan eventueel worden uitgebreid om een goede verdeling van de lucht te verkrijgen.

Alle 55 Standkachel onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van standkachel onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze standkachel onderdelen. Op dit moment vind je 55 standkachel onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Standkachel voorraadStandkachel onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 55 resultaten voor Standkachel onderdelen.

>> Alle Standkachel onderdelen bekijken