Stuurbekrachtigingspomp: origineel en gebruikt

Op zoek naar een stuurbekrachtigingspomp? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 41 bedrijven hebben Stuurbekrachtigingspomp op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlStuurbekrachtigingspomp: origineel en gebruikt

Wat is een stuurbekrachtigingspomp?

Zodat ook de zwaarste auto met de breedste wielen voor iedereen te besturen is, kent een auto stuurbekrachtiging. De stuurbekrachtiging werkt met olie. Deze olie wordt door het hele stuurhuis van de auto gepompt. De oliedruk zorgt ervoor dat een betrekkelijk kleine draai aan het stuur al genoeg is om de auto naar links of rechts te bewegen. Een zogeheten stuurbekrachtigingspomp zorgt voor het rondpompen van de olie. Deze pomp wordt soms ook wel servopomp genoemd. De pomp bestaat uit verschillende onderdelen. Bovenaan de pomp bevindt zich, vlak onder de draaidop, een reservoir met daarin de rond te pompen olie. Middels leidingen is dit reservoir verbonden met de roterende schijf van de pomp. Deze schijf kent zogeheten plunjers die de olie met de nodige kracht naar het stuurhuis pompen. De roterende schijf is via de multiriem verbonden met de krukas van de motor. Mocht het toerental van de krukas te hoog worden, dan wordt de overdrukklep van de stuurbekrachtigingspomp automatisch geopend om zo te voorkomen dat de pompdruk te hoog wordt. Ook kent de pomp een retourleiding waarlangs de rondgepompte olie weer terug naar het reservoir stroomt.

Een stuurbekrachtigingspomp vinden

Zoekt u een stuurbekrachtigingspomp voor uw auto? Via OnderdelenZoeker kunt u eenvoudig verschillende offertes voor dit onderdeel toegestuurd krijgen. Verschillende auto's hebben verschillende stuurbekrachtigingspompen, zodat het allereerst van belang is dat u het bouwjaar, het merk, het model, het type en de uitvoering van uw auto ingeeft. Indien uw auto een Nederlands kenteken heeft, is het voldoende wanneer u dit kenteken invoert. OnderdelenZoeker kan dan automatisch achterhalen welk autotype u rijdt. Hierna vult u in dat u een 'stuurbekrachtigingspomp' zoekt. In het formulier is ook ruimte voor het ingeven van aanvullende informatie. Mocht er iets zijn dat volgens u OnderdelenZoeker moet weten om u optimaal te kunnen helpen, voer dit dan hier in. U kunt hier ook eenvoudig een foto uploaden. Als laatste stap vult u uw e-mailadres in. Kies hier een e-mailadres waar u ook daadwerkelijk toegang toe heeft, OnderdelenZoeker stuurt u namelijk de offertes van onderdelenleveranciers toe op dit door u ingevoerde e-mailadres. Na ontvangst van de offertes kunt u deze in alle rust doornemen en besluiten wat u hiermee wilt doen. U kunt één van de offertes aanvaarden, maar u kunt ook alle offertes afwijzen. U hoeft hier geen reden voor op te geven. De aanvraag van de offertes is zodoende geheel vrijblijvend (en uiteraard gratis).

Alle 463 Stuurbekrachtigingspomp onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van stuurbekrachtigingspomp onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze stuurbekrachtigingspomp onderdelen. Op dit moment vind je 463 stuurbekrachtigingspomp onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Stuurbekrachtigingspomp voorraadStuurbekrachtigingspomp onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 463 resultaten voor Stuurbekrachtigingspomp onderdelen.

>> Alle Stuurbekrachtigingspomp onderdelen bekijken