Nieuwe of tweedehands uitlaatspruitstuk vinden

Uitlaatspruitstuk voor uw auto nodig? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken
  • 25 bedrijven hebben Uitlaatspruitstuk op voorraad

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlNieuwe of tweedehands uitlaatspruitstuk vinden

Het uitlaatspruitstuk van een auto zorgt ervoor dat de uitlaatgassen van de motor richting uitlaat kunnen. De uitlaatgassen komen bij een viertaktmotor via de uitlaatkleppen uit de verbrandingsruimte in de uitlaat. Bij een drie- viercilindermotor is er meestal een enkel spruitstuk dat de uitlaatgassen van de cilinders combineert en naar één uitlaat stuurt. Bij 6 of meer cilinders zie je vaak dat er meerdere uitlaatspruitstukken gebruikt worden, bijv. twee die elke 3 cilnders bedienen.Het uitlaatspruitstuk zit aan de cilinderkop geschroefd, doorgaans tegenover het inlaatspruitstuk. U kunt deze twee duidelijk onderscheiden omdat het uitlaatspruitstuk bijna altijd sterk verroest is.
Het spruitstuk is van veel sterker metaal gemaakt dan de rest van de uitlaat omdat het veel meer te voorduren heeft. De temperatuur van de uitlaatgassen kan oplopen tot wel 650 graden, bij sportautos zelfs meer, hier komt het zelfs wel voor dat het spruitstuk begint te gloeien van de hitte. Je kunt je voorstellen dat er nog al wat krachten in zo'n spruitstuk onstaan wanneer deze dagelijks meerdere keren gloeiend heet en ( in de winter) dan weer ijskoud wordt. Hoewel de autofabrikanten de spruitstukken ontwikkelen met het idee dat het een heel autoleven mee moet gaan, komt het toch regelmatig voor dat er een scheur in komt. Soms is zo'n scheur te lassen door een specialist, maar meestal komt het op vervanging neer.
Afhankelijk van het type auto kunt u het uitlaatspruitstuk zelf vervangen, omdat het in principe niet meer is dan het losschroeven van de uitlaat en het losschroeven aan de kant van de cilinderkop, maar omdat de autos tegenwoordig zo bomvol gebouwd zitten onder de motorkap kan het toch nog een lastig karwei worden.

Alle 97 Uitlaatspruitstuk onderdelen direct bekijken

In de online voorraad van OnderdelenZoeker.nl vind je gemakkelijk het complete overzicht van uitlaatspruitstuk onderdelen. Zo kun je direct contact opnemen met de verkoper van deze uitlaatspruitstuk onderdelen. Op dit moment vind je 97 uitlaatspruitstuk onderdelen op OnderdelenZoeker.nl.

Online Uitlaatspruitstuk voorraadUitlaatspruitstuk onderdelen advertenties

Bekijk hieronder direct 3 van de 97 resultaten voor Uitlaatspruitstuk onderdelen.

>> Alle Uitlaatspruitstuk onderdelen bekijken