vliegwiel: origineel en gebruikt

Op zoek naar een vliegwiel? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw email

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

 • Gratis onderdelen zoeken
 • 172 Bedrijven staan voor u klaar
 • Vergelijk offertes van bedrijven
 • Eenvoudig via kenteken zoeken

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

9119 Klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlvliegwiel: origineel en gebruikt

Wat is een vliegwiel?

Een vliegwiel is een doorgaans met zes bouten aan het uiteinde van de krukas gemonteerd auto-onderdeel dat ervoor zorgt dat een motor zo gelijkmatig mogelijk draait. Een typische automotor kent vier cilinders waarin de brandstof expandeert bij elke arbeidsslag van de motor. Hierdoor kan de motor 'schokkend' draaien. Door het wiel, dat vaak behoorlijk zwaar kan zijn, wordt echter een deel van de energie van de arbeidsslag opgeslagen. Vervolgens laat het wiel deze energie weer vrij tussen twee stoten in. Op deze manier wordt de energie die de motor creëert gelijkmatiger verdeeld over de tijd, zodat de motor met minder schokken draait. Indien de motor acht (of nog meer) cilinders kent, draait de motor uit zichzelf al vrij gelijkmatig aangezien er dan ook twee keer zoveel slagen zijn. Een auto met veel cilinders heeft om deze reden vaak een lichter vliegwiel nodig. 

Op zoek naar een vliegwiel?

Bent u op zoek naar een vliegwiel voor uw auto? OnderdelenZoeker kan deze zoektocht een stuk eenvoudiger voor u maken. U hoeft slechts uw Nederlandse autokenteken in te geven en het systeem achterhaalt automatisch wat het bouwjaar, het merk, het model, het type en de uitvoering van uw auto is. Op deze manier kan een wiel worden gevonden dat specifiek past bij uw auto. Heeft uw auto geen Nederlands kenteken? Kies dan in het eenvoudig te gebruiken drop-down menu het bouwjaar van uw auto. Vervolgens geeft u ook de overige gegevens van uw auto in, tot aan de uitvoering. Bij het veld 'Onderdeel', typt u 'vliegwiel'. Bij 'Extra info' kunt u, indien nodig, nog aanvullende informatie doorgeven over het exacte wiel dat u zoekt. Heeft u een foto of afbeelding die het één en ander kan verduidelijken? Met een een druk op de oranje knop rechts naast het invulveld kunt u deze uploaden. Dit is uiteraard een optioneel veld, u kunt het dus ook leeg laten. Als laatste stap, wordt u gevraagd om uw e-mailadres in te vullen. OnderdelenZoeker stuurt u de offertes van leveranciers van auto-onderdelen op dit adres toe, dus gelieve een e-mailadres in te voeren waar u ook daadwerkelijk toegang toe heeft. Vervolgens is het aan u om te bepalen wat u met de offertes doet. U kunt één (of meerdere) offertes aanvaarden, maar hier bent u niet toe verplicht. Het aanvragen van offertes is bij OnderdelenZoeker namelijk geheel vrijblijvend. Ook zijn er geen kosten aan deze aanvraag verbonden.

 • vliegwiel voor een Kawasaki Sport GPZ 500 S
 • vliegwiel voor een Renault Megane 1.6-16V Expression Comfort
 • vliegwiel voor een Volkswagen Bora 1.9 TDI Athene
 • vliegwiel voor een Skoda Octavia 1.9 TDI
 • vliegwiel voor een Volkswagen Sharan 2.0 TDI Comfortline 7p.
 • vliegwiel voor een Volkswagen Golf Cabrio 1.9 TDI Trendline
 • vliegwiel voor een Mercedes Sprinter bestel 311 2.2 CDI 432 HD
 • vliegwiel voor een Volvo V40 2.0 T Europa
 • vliegwiel voor een Land Rover Freelander Hardback 2.0 Td4 E Quest
 • vliegwiel voor een Volkswagen Golf 2.0 TDI Highline