Originele nieuwe of tweedehands motorblok

Motorblok voor uw auto nodig? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Met maar één aanvraag bereikt u meer dan 100 aanbieders. Vaak ontvangt u daarom al binnen enkele minuten een eerste offerte.

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw email

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

 • Gratis onderdelen zoeken
 • 172 Bedrijven staan voor u klaar
 • Vergelijk offertes van bedrijven
 • Eenvoudig via kenteken zoeken

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

9119 Klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlOriginele nieuwe of tweedehands motorblok

Via OnderdelenZoeker vindt u een motorblok voor bijna elke auto. Wanneer we het hier over een motorblok hebben, bedoelen we daarmee de motor die het voertuig aandrijft. Meestal is dit een verbrandingsmotor.

In bijna alle in ons land rijdende motorvoertuigen gaat het dan om een verbrandingsmotor van het type zuigermotor. Hoewel er ook wel een aantal roterende motoren ontwikkeld zijn, is dit type nooit echt van de grond gekomen.

Bij een zuigermotor wordt er onder druk brandstof verbrand boven de zuiger, waardoor een explosie ontstaat. Door deze explosie gaat de zuiger naar beneden. Deze beweging wordt door de krukas omgezet in een draaiende beweging. Deze wordt door een versnellingsbak overgebracht op de wielen. Van de zuigermotor zijn er twee uitvoeringen bekend:

De Dieselmotor

Bij een Dieselmotor wordt het brandstof/lucht mengsel, meestal diesel, samengeperst door de zuiger van de motor omhoog te brengen. Het samendrukken van de mengsel veroorzaakt warmte. Wanneer de temperatuur hoog genoeg oploopt, zal het mengsel spontaan ontbranden. Dit type motor noemt men ook wel 'zelfontbrandingsmotor'.

De mengsel- of Ottomotor

Bij de Ottomotor brengt men ook een brandstof/ lucht mengsel tot ontbranding. Hier gaat het dan om benzine of LPG. Het mengsel ontbrandt hier niet spontaan, maar wanneer de zuiger op het hoogste punt is, brengt een bougie een vonkje over in de verbrandingskamer waardoor het mengsel ontploft.

Een motorblok aanvragen

Het is heel gemakkelijk om auto-onderdelen via OnderdelenZoeker aan te vragen. U hoeft alleen het aanvraagformulier in te vullen. De rest doen wij voor u.

Begin met het invullen van het kenteken van uw auto. Heeft u het kenteken niet bij de hand of heeft u geen Nederlands kenteken? Selecteer dan handmatig het precieze model en de juiste uitvoering van uw auto. Let erop dat dit daadwerkelijk klopt want soms passen onderdelen van één uitvoering net niet op een andere.

Vul vervolgens in, welk onderdeel u zoekt. In dit geval dus "motorblok". Wees daarbij zo specifiek mogelijk en voeg evt. een foto of extra beschrijving toe.

Als laatste vult u uw e-mailadres in. Dit e-mailadres gebruiken wij niet om u te spammen. Beloofd. Wij gebruiken het uitsluitend om u mogelijke offertes toe te sturen.Vaak gebeurt dit al binnen 15 minuten. Als u een offerte gekozen heeft, kun u zelf afspraken over de prijs en de levering maken met de aanbieder. U bent echter niet verplicht om in te gaan op één van de offertes.

U kunt ook een account op OnderdelenZoeker aanmaken. Zo vindt u al uw aanvragen en offertes in één omgeving. Wel zo handig als u vaker naar onderdelen zoekt.
 

 

 • motorblok voor een Honda Scooter SES 150 Dylan
 • motorblok voor een Volkswagen Golf Plus 1.4 TSI Comfortline
 • motorblok voor een BMW 3-serie 316i
 • motorblok voor een Opel Corsa 1.2-16V Business Sport
 • motorblok voor een Volkswagen Golf 1.1
 • motorblok - 316 ti voor een BMW 3-serie Compact 316ti Comfort Line
 • motorblok voor een Seat Ibiza 1.9 TDI Sport-up
 • motorblok - h4j700 voor een Renault Grand Scenic 1.4 TCe Sélection Business Sport 7p.
 • motorblok voor een Volkswagen Polo 1.6-16V Comfortline
 • motorblok voor een BMW All-Road HP2 1200 Enduro