Startrelais: origineel en gebruikt

Op zoek naar een startrelais? Zoek hier gratis en vrijblijvend naar nieuwe & gebruikte auto-onderdelen. Vul het formulier in en vraag het onderdeel aan!

Later een aanvraag plaatsen?

Herinner uzelf over via uw e-mail

Waar zullen wij uw herinnering heen sturen?

  • Gratis onderdelen zoeken
  • 100+ Bedrijven staan voor u klaar
  • Vergelijk offertes van bedrijven
  • Eenvoudig via kenteken zoeken

OnderdelenZoeker

OnderdelenZoeker
Goedkope tweedehands auto-onderdelen.
Kuipersweg 32, Buitenpost, 9285 ST, Friesland Nederland

12297 klanten beoordelen onze service met een 8,5/10

› Bekijk alle reviews van OnderdelenZoeker.nlStartrelais: origineel en gebruikt

Wat is een startrelais?

Een startrelais, ook wel solenoïde genoemd, is een onderdeel van een automotor dat een functie heeft bij het starten van de motor. Dit relais, bestaande uit elektromagnetische spoelen die solenoïdes worden genoemd, ontvangt stroom van de accu van de auto die het omzet in een grote hoofdstroom. Deze grote hoofdstroom wordt naar de startmotor geleid. Hierdoor start de motor van een auto. Indien de stroomtoevoer naar de relais onvoldoende is, zal de automotor niet kunnen starten. Dit leidt vaak tot een klikkend geluid in de automotor. Het gebrek aan stroomtoevoer kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld een (bijna) lege accu of een slechte aansluiting van de accu op het startrelais. Uiteraard kan ook het relais zelf defect zijn. Het gebrek kan zich evenwel ook in de startmotor bevinden. Al deze problemen uiten zich op dezelfde wijze, namelijk in het niet starten van de automotor. Bij een automotor die niet wil starten, zal een automonteur zodoende moeten nagaan waar het probleem exact zit.

Een nieuwe startrelais

Als u een nieuwe startrelais voor uw auto zoekt, kan OnderdelenZoeker u van dienst zijn. Met OnderdelenZoeker hoeft u slechts een klein digitaal formulier in te vullen om offertes van verschillende leveranciers van auto-onderdelen te ontvangen. Allereerst, vult u uw Nederlandse autokenteken in. Aan de hand van dit kenteken, weet OnderdelenZoeker wat het bouwjaar, het merk, het model, het type en de uitvoering van uw auto is. Heeft u geen Nederlands kenteken, dan zult u deze gegevens zelf moeten ingeven. Dit gaat eenvoudig met de menu's waarin u uw autogegevens achtereenvolgens van het bouwjaar tot de uitvoering kunt aanklikken. Bij het invulveld 'Onderdeel' kunt u vervolgens 'startrelais' ingeven. Hier, bij het veld 'Extra info', is ook ruimte voor het doorgeven van aanvullende informatie. Dit veld kunt u leeg laten, maar als er belangrijke informatie is over de solenoïde die u zoekt, dan kunt u deze hier vermelden. Door op de oranje knop met een afbeelding van een camera te klikken, kunt u ook eenvoudig een afbeelding of foto uploaden. Tot slot, vult u nog uw e-mailadres in zodat OnderdelenZoeker u kan bereiken om de verschillende offertes van onderdelenleveranciers aan u door te sturen. U kunt vervolgens deze offertes met elkaar vergelijken en één (of meerdere) aanvaarden. Het staat u ook vrij om geen enkele offerte te aanvaarden. De aanvraag van offertes via OnderdelenZoeker is dus volledig vrijblijvend. Uiteraard is de aanvraag ook geheel gratis.